Особливості вияву резильєнтності у батьків паліативно хворих дітей - Трофимчук, Тетяна Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Наукове дослідження присвячене особливостям вияву резильєнтності в батьків паліативно хворих дітей. Для реалізації завдань магістерської роботи, на базі КП «Луцька міська дитяча поліклініка», було проведене емпіричне дослідження із застосованням таких методик: опитувальник психологічної ресурсності особистості (Штепа, 2017), пятифакторний опитувальник особистості для виявлення і вимірювання психологічних рис особистості (tipi, 2021), психометричний аналіз адаптованої версії шкали резильєнстності (cd-risc10, 2020), «Методика дослідження копінг-поведінки в стресових ситуаціях» (автори: С. Норман, Д. Ендлер, Д. Джеймс, М. Паркер; в адаптації Т. Крюкової), «Діагностика рівня соціальної фрустрованості» (за Л. Вассерманом, в модифікації В. Бойка). В ході аналізу результатів емпіричного дослідження встановлено, що: Магістерська робота має перспективу подальших досліджень, зокрема в апробації тренінгової програми, спрямованої для розвитку резильєнтності в батьків паліативно хворих дітей. Для того, щоб допомогти батькам розвивати психоемоційну стійкість та вміння оперативно відновлюватися, використання програми дозволить напрацювати високі рівні резильєнтності як актуальної риси.
Keywords: життєстійкість; ресурсність; резильєнтність; стрес