«Будинок Голованя» – перлина туристичних шляхів Луцька - Антипюк, Олена Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович; Карпюк, Зоя Костянтинівна (Поліський національний університет (м. Житомир), 2022)
Зосереджено увагу на можливостях історико-культурної спадщини території у розвитку туризму. Досліджено історію побудови «Будинку Голованя» («Луцького будинку з химерами»), що належав М. Голованю. Вивчено історію формування його експозиції. Визначено можливості використання пам’ятки як туристичного об’єкта міста Луцька.
Keywords: Волинська область; м. Луцьк; туризм; рекреаційний потенціал; історико-культурна спадщина; пам’ятки архітектури; історико-культурний заповідник «Старий Луцьк»; Луцька ТГ; 911.3:330.15]:379.8+930.85(477.82-37)