ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗФЕНОМЕНУ РЕЛІГІЙНОЇ ВІРИ: СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Мудрик, Алла Богданівна; Mudrik, A. B. (Східноєвропейський нац. ун-т ім. Лесі Українки, Ін-т соц. та політ. психології АПН України, 2013)
У статті відображено результати теоретико-методологічного аналізу проблеми релігійної віри. Проаналізовано погляди видатних теологів, філософів та психологів щодо означеного питання, окреслено розуміння феномену релігійної віри у сучасній психологічній науці та описано основні його характеристики.The results of theoretical-methodological analysis of problem of religious faith are represented in the article. The looks of prominent theologies, philosophers and psychologists are analysed, in relation to the noted question, understanding of the phenomenon of religious faith is presented in modern psychological science and his basic descriptions are described.
Keywords: віра, релігійна віра.; вера, религиозная вера.; faith, religious faith.; 159.234.24