Італія як міжнародний центр православного релігійно-паломницького туризму - Патійчук, Віктор; Patiychuk, Victor (My University, 2016)
Головна мета статті – дослідження основних релігійно-паломницьких центрів Італії, які стали об’єктами поклоніння для православних християн, у тому числі й українців. У теоретичному плані в праці розкрито суть поняття точкових елементів релігійно-паломницького туризму – пунктів і центрів, а також указано на їхню функціональну паломницьку спеціалізацію та виокремлено основні функціональні види релігійно-паломницького туризму. У практичному сенсі проаналізовано значення релігійно-паломницького туризму для розвитку економіки Італії, а також розглянуто основні сакрально-релігійні центри країни та їхні головні святині, що становлять інтерес для православних паломників. Узагальнено головні проблеми та перспективи розвитку релігійного туризму в Італії. The main purpose of the article is to study the major religious and pilgrimage centers of Italy, which are objects of worship for orthodox christians, including Ukrainians. In theoretical terms, the article reveals the essence of the concept of point elements of religious-pilgrimage tourism – points and centers, as well as stated on their pilgrimage of functional specialization and the basic functional types of religious-pilgrimage tourism. In a practical sense –the value of religious-pilgrimage tourism for economic development of Italy is analyzed, as well as the basic sacral and religious centers of the country and their main shrines that are of interest to Orthodox pilgrims are examined. The main problems and prospects of religious tourism in Italy are generalized.
Italy as an International Center of Orthodox Religious-pilgrimage Tourism
Keywords: релігійний туризм; паломництво; паломницький центр; Італія; religious tourism; pilgrimage; pilgrimage center; Italy