Жанрові особливості віршованої драматургії Лесі Українки - Левчук, Тереза Петрівна; Levchuk, T. P. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті порушується актуальна літературознавча проблема дослідження вірша в драматичних творах Лесі Українки, з’ясовується жанрова специфіка поетичної драматургії. Явище розглядається у контексті української та світової літератури. The article deals with a topical problem – the problem of investigating the verse of Lesya Ukrainka’s dram works, genres specificity of dramatic art is elucidated. The phenomenon is investigated in the context of the Ukrainian and words literature.
The Problem of Differentiation of Poetical Dramatic Genres in Lesya Ukrainka’s Creative Work
Keywords: віршування; драматична поема; жанр; агон; гнома; versification; poem drama; genre; agon; gnome