Англійська мова для біологів - Волгін, Сергій Олександрович; Козолуп, Марія Степанівна; Комар, Руслана Ігорівна; Volgin, S. O.; Kozolup, M. S.; Komar, R. I. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2009)
Навчальний посібник укладений відповідно до вимог програми рівневого вивчення іноземної мови в університеті і призначений для студентів 1-3 курсів біологічного факультету, які вивчають мову у групах середнього та вищого рівнів. Мета посібника - поглиблення теоретичних і практичних знань студентів з англійської мови, формування та розвиток умінь і навичок сприймати і відтворювати іншомовний науковий фаховий дискурс, розширення словникового запасу загально-наукової та професійної лексики. Посібник містить сучасний автентичний текстовий матеріал, який охоплює базову лексику основних галузей біологічної науки. Практичні завдання укладено з урахуванням новітніх методичних стратегій викладання іноземної мови професійного спрямування. Посібник може бути корисним для магістрантів, аспірантів та науковців-біологів, які самостійно удосконалюють свої знання з англійської мови.
CONTENTS : Передмова 5; UNIT 1 7; Lesson 1. Biology – the Science of Life 7; Lesson 2. Life 15; Lesson 3. The Origin of Life 23; Unit 1 Focus Words and Phrases 31; Revision and Additional Practice 1 32; UNIT 2 42; Lesson 1. Macromolecules 42; Lesson 2. Cell as a Basic Unit of Life 53; Lesson 3. Cell Structure 64; Lesson 4. Cell Division 74; Unit 2 Focus Words and Phrases 84; Revision and Additional Practice 2 85; UNIT 3 96; Lesson 1. The Protista 96; Lesson 2. The Bacteria 109; Lesson 3. Viruses 119; Unit 3 Focus Words and Phrases 131; Revision and Additional Practice 3 132; UNIT 4 143 ; Lesson 1. Vascular Plants 143 ; Lesson 2. Development of Gametophytes in Angiosperms 153 ; Lesson 3. Animals 165; Lesson 4. Phylum Chordata 175; Unit 4 Focus Words and Phrases 186; Revision and Additional Practice 4 188; UNIT 5 199; Lesson 1. Anthropogenesis 199; Lesson 2. Evolution 212; Lesson 3. Genetics 225; Lesson 4. Ecology 236; Unit 5 Focus Words and Phrases 248; Revision and Additional Practice 5 250; List of Biology Terms and Biology Related Words 261; References 277; List of Sources 278; Appendix 279; Tapescripts 280.
Keywords: англійська мова; біологи