Особливості застосування БПЛА для потреб землеустрою - Полинюк, Богдан Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В бакалаврський роботі розглянуто теорію, алгоритми та методологію процесу картографування за даними БПЛА. Проведено та описано всі етапи картографування БПЛА від калібрування камери до планування траєкторії та обробки зображень. Були проведені різні тести, а результати, отримані в результаті обробки зображень, використані для перевірки деяких із запропонованих припущень і методів. 3D-картування БПЛА: процедурний аналіз та оцінка ефективності. Запропоновано текстурна модель та цифрова модель висот досліджуваної території.
Keywords: БПЛА; 3D-картування; моделювання; якість зображення; оцінка точності; параметри