Туристичні ресурси Сполучених Штатів Америки: особливості та використання - Воробей, Максим Віталійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження присвячене комплексному аналізу туристичних ресурсів Сполучених Штатів Америки, зокрема їх природним, культурним, історичним і розважальним аспектам. Метою роботи є визначення особливостей та ефективного використання цих ресурсів, а також виявлення основних проблем і перспектив розвитку туристичної галузі. Проведений детальний аналіз туристичних ресурсів. Розглянуто природні багатства, такі як національні парки і природні ландшафти, культурні та історичні пам’ятки, а також можливості для розваг і відпочинку, включаючи тематичні парки та розважальні центри. Звернено увагу на інфраструктурні та екологічні проблеми, що перешкоджають оптимальному використанню туристичних ресурсів, а також на перспективні напрями розвитку, такі як впровадження зелених технологій у туризмі та розроблення нових туристичних продуктів. Результати дослідження показують значний потенціал туристичних ресурсів Сполучених Штатів Америки для залучення міжнародних і внутрішніх туристів, водночас підкреслюючи необхідність вирішення поточних проблем та інвестування в інноваційні підходи до розвитку туристичного сектора.
Keywords: туристичні ресурси; Сполучені Штати Америки; природні ресурси; культурні ресурси; розважальні ресурси; інфраструктурні проблеми; зелені технології; туристичні продукти