Європейська інтеграція і транскордонне співробітництво - (:unkn) unknown (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У збірнику матеріалів конференції висвітлюються актуальні проблеми європейської інтеграції та транскордонного співробітнитва, які були розглянуті на Міжнародній науково-практичній конференції в м. Луцьку 14 жовтня 2022 р., проведеної в межах проєкту «Кафедра Жана Моне «Студії ЄС у ВНУ імені Лесі Українки» програми Європейського Союзу Еразмус+ (№ 611478-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-CHAIR). Розглядаються теоретико-методологічні проблеми розвитку європейської інтеграції та транскордонного співробітництва, розкриваються питання та проблеми вивчення основних напрямів секторальної та горизонтальної політик Європейського Союзу, нові виклики європейської інтеграції України, а також особливості розвитку інституцій ЄС та правові аспекти євроінтеграційних процесів тощо. Збірка розрахована на широке коло фахівців із міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіоналістики, спеціалістів, котрі працюють у структурних підрозділах органів державної влади й управління, істориків, політологів, економістів, студентів і викладачів, а також усіх, хто цікавиться проблемами розвитку міжнародних економічних відносин.
Keywords: європейська інтеграція; транскордонне співробітництво; Європейський Союз; Європа; Україна; 327-044.247:339.92(082)