Перспективи реінтеграції ветеранів на ринку праці: виклики та можливості за умов активних міграційних процесів - Цимбалюк, Ірина Олександрівна (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
Ветерани та учасники бойових дій, які повертаються до цивільного життя, часто стикаються зі складнощами в пошуках роботи та успішній реінтеграції у ринок праці. Ця проблема виникає з ряду факторів, таких як невідповідність чи недостатня кваліфікація потребам ринку праці, психологічні травми, фізичні обмеження та з іншими бар’єрами у доступі до соціально-економічних можливостей. За умов посилених міграційних процесів можливими є додаткові виклики, зокрема міграція за кордон у пошуках роботи. Проте, належна реінтеграція ветеранів у ринок праці є важливою не лише для їхнього благополуччя, а й для розвитку суспільства та вирішення міграційних проблем в Україні у воєнний та повоєнний період.
Keywords: реінтеграція ветеранів; ринок праці; міграційні процеси; 331.5:355.48