Розвиток здібностей майбутніх фахівців із фізичної реабілітації в процесі фахової підготовки - Сущенко, Людмила; Sushchenko, Liudmyla (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
До здібностей майбутніх фахівців із фізичної реабілітації, які розвиваються в процесі навчання у вищому навчальному закладі, віднесено експресивні, гностичні, дидактичні, академічні, творчі, організаторські, перцептивні, конструктивні, психомоторні, комунікативні та авторитарні. Ураховуючи високу значущість цих здібностей як для психоемоційного благополуччя й успішності адаптації в соціумі, так і для професійного становлення майбутніх фахівців із фізичної реабілітації, вважаємо за необхідне приділяти відповідну увагу їх розвитку в процесі фахової підготовки, завдяки якій студенти цілеспрямовано здобувають кваліфікацію відповідно до певного освітньо-кваліфікаційного рівня, що дасть їм змогу виконувати реабілітаційну діяльність. The main abilities of future physical rehabilitation specialists which are formed in the process of studying at higher educational establishment that are singled out by the author are the following: expressive, gnostic, didactic, academic, creative, organizational, perceptual, constructive, psychomotor, communicative and authoritarian. Taking into account high meaning of presence of these abilities for psycho-emotional well-being and successfulness of adaptation in the society, and for professional establishment of future specialist in physical rehabilitation, the author considers it to be necessary paying attention to their development in the process of professional preparation, thanks to which students master the qualification in accordance with a specific educational and qualification level which would allow effectively realize the rehabilitation activity.
Development of Abilities of Future Specialists in Physical Rehabilitation in the Process of Professional Preparation
Keywords: розвиток здібностей; майбутні фахівці з фізичної реабілітації; фахова підготовка; development of abilities; future specialists in physical rehabilitation; professional preparation