Модерністські тенденції в білоруській поезії 20-х років ХХ ст. (на прикладі творчості М. Грамикі, М. Чарота, У. Дубовкі) - Щерба, Світлана; Shcherba, Svitlana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглядаються модерністські тенденції в білоруській поезії 20−30-х років. Беруться до уваги такі композиційні прийоми, як монтажна композиція, композиційне коло, синтаксичний паралелізм. На основі аналізу художніх творів зроблено висновок, що модернізм сприяв розвитку нових жанрових форм білоруської літератури. The article gives an account of modernist tendencies in Belarusian poetry of the twenties – thirties. Special attention is given to such compositional devices as montage composition, compositional ring, syntactic parallelism. On the basis of analysis of some literary works it is concluded that modernism favoured the development of new genre-forms in Belarusian literature.
Modernist Tendencies in Belarusian Poetry of the 20s – 30 s.
Keywords: модернізм; modernism; тенденції; tendencies; жанр; genre; montage; синтаксичний паралелізм; syntactic parallelism; коло; коло; ring