Внутрішні морські води - Лажнік, Володимир Йосипович (My University, 2024)
Вну́трішні морські́ вóди — прибережний морський простір між береговою лінією й вихідними лініями, від яких відраховується ширина територіального моря, складова частина території держави, повністю підлегла її суверенітету. Держава у законодавстві національному встановлює кордони своїх внутрішніх морських вод з урахуванням правил Конвенції ООН з морського права (1982; див. Конвенція, ООН, право морське) та інших норм міжнародного права.
Keywords: води; морські води; внутрішні морські води; порти; затоки; бухти