Успішні практики відкритої науки за умов глобалізаційних викликів - Павлова, Олена (НУ «Одеська юридична академія», 2024)
Сучасні тенденції розвитку відкритої науки відіграють ключову роль у трансформації наукового процесу, зокрема через інтеграцію в глобальні наукові спільноти та сприяння міжнародній співпраці. Відкрита наука передбачає доступність наукових даних, публікацій та методів дослідження, що дозволяє забезпечити прозорість, повторюваність і співпрацю між вченими з різних країн.
Keywords: Відкрита нака; Глобалізація