Жести як основні елементи кінесики в англійській фразеології - Слащук, Алла Андріївна; Slashchuk, A.A. (РВВ “Вежа” Волин. нац. ун-ту ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглядаються фразеологізми англійської мови, які мають у своїй семантиці жестову поведінку людини. Важлива роль приділяється статусу жестових фразеологізмів, їх номінативній функції та класифікації співвідношень вербального представлення жестів та їх значень. The article dwells on English idioms that have human’s gestural behaviour in its semantics. The major emphasis is laid on the status of gestural idioms, their nominative function and on the classification of the correlation of verbal representation of gestures and their meaning.
Gestures as the main elements of kinesics in English Phraseology
Keywords: жест; gesture; жестова поведінка; gestural behaviour; жестовий фразеологізм; gestural idiom; номінація; nomination; кінема; kineme