Сучасний стан природного рекреаційного потенціалу Самарівської ТГ Волинської області - Чижевська, Лариса Тарасівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Мельник, Олег Володимирович; Павлушенко, Микола Олександрович; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Досліджено процес утворення Самарівської територіальної громади (ТГ) Ковельського району Волинської області. Охарактеризовано природні умови та ресурси, зосереджено увагу на кліматичних і гідрологічних особливостях, проведено морфометричний аналіз річкового та озерного фондів. Деталізовано інформацію щодо лісових і лісомисливських ресурсів. Обґрунтовано передумови формування природно-заповідних об’єктів і територій в межах громади, проаналізовано їх особливості. Визначено проблеми розвитку рекреаційного комплексу ТГ та запропоновано шляхи їх вирішення.
Keywords: Волинська область; Ковельський район; рекреаційні ресурси; природні ресурси; Самарівська ТГ; 911.3:379.8(477.82-72)