Екологічний аудит та шляхи покращення якості води гідрологічної пам'ятки природи «Оконські джерела» - Караїм, Ольга Анатоліївна; Лавринюк, Зоряна Володимирівна; Karaim, Olha A.; Lavryniuk, Zoriana V. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2015)
Розглянуто основні аспекти екологічного аудиту гідрологічної пам’ятки природи «Оконські джере-ла». Методами фотометричного і потенціометричного аналізів визначено вміст йонів амонію, нітрит та нітрат йонів у поверхневих водах. Встановлено, що вміст досліджуваних йонів не перевищує гранично допустимих норм. Екологічний стан гідрологічної пам’ятки природи «Оконські джерела» можна вважати задовільним.

There are considers the basic aspects of ecological audit of hydrological monuments of nature «Okonski Dzherela». Methods of photometrical and potentiometrical analyses which consist of ammonium ions, nitrite and nitrate ions in water. The concentration of investigated ions isn’t over the maximum allowable concentration in the most cases. The ecological state of hydrological monuments of nature «Okonski Dzherela» we can consider as acceptable.
Ecological audit and ways of improvement of water quality of hydrological monuments of nature «Okonski Dzherela»
Keywords: Оконські джерела; Okonski Dzherela; екологічний аудит; ecological audit; якість води; water quality