Фізичні вправи як засіб формування опорно-ресорних властивостей стопи дошкільнят - Альошина, Алла Іванівна; Бичук, І. О.; Aleshina, Alla; Bychuk, I. O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
Аналіз порушень опорно-ресорних властивостей стопи засвідчує, що вони зазвичай виникають у зв’язку з відсутністю повноцінної системи профілактичних заходів. У статті висвітлено вплив фізичних вправ на різні системи організму дитини, обґрунтовано підбір вправ на заняттях із фізичного виховання для дошкільнят, розроблено комплекси фізичних вправ для профілактики плоскостопості в дітей старшого дошкільного віку. Комплекси включають десять вправ, які зміцнюють м’язи гомілки та стопи. The analysis of violations of bearing-absorbing properties of foot certifies that they, usually, arise up for lack of the valuable system of preventive prophylactic measures. In the article influence of physical exercises on the different systems of organism of child is reflected. The selection of exercises during the physical training lessons is grounded. The complexes of physical exercises are developed for the prevention of flatfoot of the children of senior preschool age. Complexes include 10 exercises which strengthen the muscles of shin and foot.
Physical Exercises as a Mean of Forming of Bearing-Absorbing Properties of Foot of the Children of Preschool Age
Keywords: дошкільнята; плоскостопість; профілактика; комплекс; вправа; м’язи; ходьба; заняття; склепіння; стопа; children of preschool age; flatfoot; prevention complex; exercise; muscles; walking; employment; vault; foot