Слово прощання о. архімандрита Романа Пєнтки на празнику Великомученика Микити у Костомолотах 9 вересня 2007 р. - Яворський, Андрій Юрійович; Yavorskyi, Andrii Yu. (Towarzystwo Miłośników Skansenu Kultury Materialnej Chełmszczyzny i Podlasia w Holi, 2017)
Проаналізовано прощальний текст отця архімандрита Романа Пєнтки «Слово прощання о. архімандрита Романа Пєнтки на празнику Великомученика Микити в Костомолотах 9 вересня 2007», який було розміщено на офіційній web-сторінці неоуніятської парафії у Костомолотах: http://www.cyrylimetody.marianie.pl/kronika.htm (08.09.2014). Текст кваліфіковано як приклад існування богословської білінгви польською та українською мовами з використанням церковнослов’янізмів.
Keywords: Роман Пєнтка; богословська білінгва; Південне Підляшшя; діалектизм