Постать Дмитра Павловича Лящинського: універсалізм та професіоналізм в житті й науці - Яручик, Віктор; Yaruchyk V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У пропонованій статті вперше в історії української літератури досліджено цікаву та неординарну постать колишнього викладача кафедри української літератури Волинського державного університету імені Лесі Українки Дмитра Лящинського. Основну увагу зосереджено на самій особистості науковця, а також на його працях.In the offered article an author in the first time in history of Ukrainian literature probes an interesting and eccentric figure, former teacher of department of Ukrainian literature of the Volyn State University the name of Lesya Ukrainka Dmitry Liashchinsky. In the article basic attention is concentrated on personality of research worker, and also on his some labours.
Figure Dmitri Liashchinsky: Universalism and Professio- nalism in the Life and Science.
Keywords: література; перекладацька спадщина; рецепція; письменник; literature; translate work; reception; writer