Гуманістичний потенціал перспективного Національного природного парку «Лісова пісня» - Шульгач, Андрій; Мельнійчук, Михайло; Shulhach, Andrij; Melniychuk, Michael (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Досліджено гуманістичний потенціал геосистеми середнього межиріччя Турії та Стоходу. Визначено історико- культурну, рекреаційно-оздоровчу та еколого-середовищну складові частини як вагомі чинники організації на досліджуваній території Національного природного парку. Обґрунтовано появу його назви й відповідного бренду. Виділено та вивчено основні компоненти гуманістичного потенціалу досліджуваної геосистеми потенційного природного парку «Лісова пісня». Вивчено ландшафтне різноманіття й пов’язану з ним естетичну цінність краєвидів досліджуваної території з метою планування еколого-пізнавальних маршрутів, створення мережі екологічних стежок й інших туристично-рекреаційних компонентів потенційного природного парку. Проаналізовано рекреаційну цінність усієї території перспективного Національного природного парку. Визначено основні напрями збереження загальнонаціональної природної та гуманістичної спадщини. Humanistic potential of geosystems of middle watershed of Turija and Stokhid is studied. Historical and cultural, recreational and health and ecological-environmental components as important factors of the study of the National Park are identified. Appearance of its name and the corresponding brand are studied. The main components of humanistic study of geosystem of potential park «Lisova pisnja» are analyzed. Landscape diversity and associated aesthetic value of landscape of the studied area in order to plan ecological and cognitive routes, creating a network of ecological paths and other tourist and recreational potential components of the natural park are investiged. Recreational value of the entire territory of prospective national park is analyzed. The main areas of national preservation of natural and humanistic heritage are studied.
Humanistic Potential of Prospective National Park «Lisova Pisnja» (Forest Song)
Keywords: історико-культурна спадщина; естетика ландшафту; геосистема; перспективний Національний природний парк; урочище Нечимне; historical and cultural heritage; landscape aesthetics; geosystems; perspective national park; Nechymne tract