Диференційований підхід у процесі навчання юнаків старшої школи атлетичної гімнастики - Семенович, С; Кіндрат, В; Semenovich, S; Kindrat, V (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У роботі висвітлено актуальні питання процесу фізичного виховання юнаків старшої школи: підвищення ефективності, покращення рухової активності, індивідуальний підхід, збереження й зміцнення здоров’я. Зав-дання роботи – розробити та апробувати програму диференційованого підходу в навчанні атлетичної гімнастики юнаків 15–17 років; експериментально перевірити ефективність впливу розробленої методики на рівень фізичного здоров’я старшокласників. Для перевірки ефективності розробленої методики й змісту фізичного виховання проведено педагогічний експеримент із юнаками 15–17 років шкіл м. Рівного. Мате-матична обробка результатів експерименту показала вірогідно (Р<0,05) вищий рівень фізичного здоров’я юнаків старших класів експериментальних груп, що підтверджує позитивний вплив запропонованої методики. У фізичному вихованні юнаків старшої школи ми застосовували методику поділу їх на групи за станом фізич-ного здоров’я, на основі чого здійснювався диференційований підхід у визначенні дозування об’єму й інтенсив-ності вправ відповідно до індивідуально-групових особливостей. The research deals with topical problems of the process of physical education of high school youth: improvement of the effectiveness, physical activity, differentiated approach, preservation and promotion of health. Tasks of the research:1) to develop and approve the program of differentiated approach in teaching athletic gymnastics among 15-17 year-old schoolboys 2) to test by experiment the efficiency of the influence of developed methods on health level of high school students. To verify the efficiency of developed methods and content of physical education it has been conducted a pedagogical experiment with 15-17 year-old schoolboys from Rivne schools. Mathematical treatment of results of the experiment showed trustworthy (R<0, 05) higher health level of high school students from experimental groups, this confirms positive effect of suggested methods. In physical education of schoolboys of high school we applied the method of dividing them into groups according to the state of their health and on the ground of that we practiced differentiated approach concerning dosing of volume and intensity of exercises in accordance with individual group features.
Differentiated Approach in the Process of Teaching Athletic Gymnastics Among Schoolboys of High School.
Keywords: фізичне здоров’я; фізичне виховання; атлетична гімнастика; юнаки 15–17 років; physical health; physical education; athletic gymnastics; 15–17 year old schoolboys