Новозавітні грошові одиниці у фокусі української гривні - Тоцька, Олеся Леонтіївна; Тоцкая, Олеся Леонтьевна; Totska, Olesia Leontiivna (Луцький національний технічний університет, 2015)
У статті на основі детального аналізу книг Нового Завіту визначається, які грошові одиниці згадані в біблійних текстах. Дається характеристика гебрейської, римських і грецьких мір вартості. Проводиться їхнє порівняння із сучасною українською гривнею. Відповідно до цього пояснюється економічний зміст деяких новозавітних текстів. В статье на основе детального анализа книг Нового Завета определяется, какие денежные единицы упомянуты в библейских текстах. Дается характеристика гебрейской, римских и греческих мер стоимости. Проводится их сравнение с современной украинской гривней. В соответствии с этим объясняется экономическое содержание некоторых новозаветных текстов. In the article on the basis of the detailed analysis of books of New Testament it is determined, what monetary items are mentioned in biblical texts. Description of Hebray, Roman and Greek measures of cost is given. Their comparison with the modern Ukrainian hryvnya is made. In accordance with it economic maintenance of some New Testament texts is explained.
Новозаветные денежные единицы в фокусе украинской гривни
New Testament Monetary Items in Focus of Ukrainian Hryvnya
Keywords: Новий Завіт; Новый Завет; New Testament; грошові одиниці; денежные единицы; monetary items; міри вартості; меры стоимости; measures of cost; гривня; гривня; hryvnya