Физиологичная интенсивность упражнений волейбола, применяемых на начальном этапе обучения студентов в техническом высшем учебном заведении - Потёмкина, Елена; Потьомкіна, Олена; Potyomkina, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Представлены результаты исследования физиологической интенсивности упражнений волейбола, применяемых на учебных занятиях студентов в техническом вузе. На основании регистрации ЧСС при выполнении упражнений определены реакции сердечно-сосудистой системы организма студентов. Рассчитаны показатели интенсивности нагрузки (% от ЧСС макс; % МПК). Упражнения классифицированы по уровню координационной сложности. Анализируется направленность нагрузки и её зависимость от координационной сложности двигательного задания. Наведено результати дослідження фізіологічної інтенсивності вправ волейболу, що використовуються на навчальних заняттях студентів у технічному ВНЗ. На підставі реєстрації частоти серцевих скорочень (ЧСС) під час виконання вправ визначено реакції серцево-судинної системи організму студентів. Розраховано показники інтенсивності навантаження (% ЧСС макс; % МСК). Вправи класифіковані за рівнем координаційної складності. Аналізується спрямованість навантаження та її залежність від координаційної складності рухового завдання. There were presented the results of studies of physiological intensity of volleyball exercises that are used during classes at technical higher educational establishment. On the basis of registration of heart rate during exercises performance it was defined reactions of cardiovascular system of students’ organisms. We have calculated indices of loads intensity (% heart rate max, MSK). Exercises were classified according to the level of coordinational complexity and their depending on coordination complexity of motor exercise.
Фізіологічна інтенсивність вправ волейболу, що використовуються на початко¬вому этапі навчання студентів у технічному вищому навчальному закладі
Physiological Intensity of Volleyball Exercises that are Used at the Initial Stage of Students’ Studying in Technical Higher Educational Establishment
Keywords: студенты; волейбол; координация; нагрузка; ЧСС; студенти; волейбол; координація; навантаження; ЧСС; students; volley-ball; co-ordination; loading; CHSS