Семантичний аспект протиставлення лексичних одиниць у синонімічних рядах англійських дієслів – позначень стану - Єфремова, Наталія Володимирівна; Yefremova, N. V. (Волин. держ. ун-т ім. Лесі Українки, 2007)
У статті зроблено спробу виявити залежність семантичного протиставлення, характеру диференційних ознак, що лежать у його основі , їх місця у структурі лекcичного значення від поняттєво-синонімічної зони, до якої входять дієслова-синоніми, що позначають стан. The prime aim of this article lies in revealing the interdependence between the characteristics of distinctive features involved in describing the points of difference in the synonymic series of English verbs denoting state and the conceptual synonymic zone these verbs belong to.
The Semantic Oppositive Features of English Verbal Synonyms Denoting State
Keywords: дієслова-синоніми; verbal synonyms; синонімічний ряд; synonymic series; семантичне протиставлення; semantic opposition; диференційна ознака; distinctive feature; семантичний компонент; semantic component