Характеристика фізичної підготовленості юних тенісистів - Бичук, Ігор; Грициєнко, Назарій; Bychuk, Igor; Hrytsyyenko, Nazar (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано особливості фізичної підготовки юних тенісистів. Обгрунтовано тести для визначення рівня загальної та спеціальної підготовленості. Установлено рівень розвитку досліджуваних показників відповідно до вимог програми для дитячо-юнацьких спортивних шкіл та специфіки виду спорту. Результати тестування засвідчили, що більшість показників, які характеризують фізичну підготовленість юних тенісистів, відповідають середньому рівню розвитку. The features of physical preparation of young tennis players are analysed in the article. Tests are reasonable for determination of level of general and special preparedness.The level of development of the investigated indexes is certain in relation to the requirements of the program for dytyucho and youth of sporting schools and specific of type of sport. Testing results witnessed, that most indexes, which characterize physical preparedness of young tennis players, answer the middle level of development.
Description of Physical Preparedness of Young Tennis Players
Keywords: юні тенісисти; фізична підготовленість; тести; рівень розвитку; young tennis players; physical preparedness; tests; level of development