Синергетичний підхід до побудови моделі змагальної діяльності (на прикладі годзю-рю карате-до). - Ашанін, В. С.; Литвиненко, А. М.; Ashsnin, V. S.; Litvinenko, A. M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
Проведено аналіз змагальної діяльності спортсменів-каратистів. Виявлено види ударної техніки, які впливають на остаточний результат поєдинку. Побудовано модель ударної техніки руками та ногами кваліфікованих спортсменів. Розглянуто синергетичну концепцію аналізу змагальної діяльності в єдиноборствах. The analysis of competition activity of sportsmen in karate is conducted. Exposed separate types of punching and kicking technique, which influence on the final result of fight. The model of punching and kicking technique is built for skilled sportsmen. The synergetic conception of analysis of competition activity in fights is considered.
Sinergetichniy Approach to the Construction of Model of by a Competition Activity (on the Exa mple of goju-ryu karate-do).
Keywords: карате; змагальна діяльність; точка біфуркації; конфліктна взаємодія; ударні дії; модель; karate competition activity; point of bifurcation; mode with sharpening; conflict co-operation; shocks actions; model