Актуалізація концепту RISIKO у ситуаціях морального вибору (на матеріалі німецької мови) - Застровська, Софія Олександрівна; Zastrovska, S. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
На основі визначених у етиці понять «мораль» та «моральний вибір» у роботі виявляються особливості актуалізації концепту RISIKO у ситуаціях морального вибору. Ступінь ризику залежить від морального вибору між добром та добром, добром та злом, злом та злом. Залежною від ситуації вибору є профілізація концептуальних ознак концепту. The peculiarities of the conceptualizations of the concept RISK in the situations of the moral choice based on the conceptions in the ethics „moral“, „moral choice“ are determined. The degree of risk depends on the moral choice between good and good, good and evil, evil and evil. The profilization of the conceptual signs of the concept RISK depends on the situation of choice.
Actualization of the concept RISK in the situations of the moral choice in Modern German
Keywords: мораль; моральний вибір; експліцитна / імпліцитна актуалізація; профілізація; moral; moral choice; implicit / explicit actualization; profilization