Психоісторична компаративістика: проблематика українсько-російського літературного розрізнення - Зборовська, Ніла; Zborovska, Nila (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Ідеться про механізми розрізнення символічних практик. Для психоісторичної компаративістики запропоновано таку психоаналітичну характерологію: імперський і національний суб’єкти як провідні психотипи історії літератури і їх проміжна психологічна форма – колоніальна. The article touches upon the mechanisms of distinguishing the symbolic praxes. For psychohistorical comparative literature studies the following psychoanalitical characterology is suggested: imperial and national subjects as the predominant psychotypes of the boundary culture and their intermediate form − the colonial one.
Psychohistorical Comparative Literature Studies: Problems of Ukrainian Russian Literary Distinction
Keywords: імперська психологічна форма; imperial psychological form; національна психологічна форма; national psychological form; аристократична психологічна форма; aristocratic psychological form; колоніальний суб’єкт; colonial subject; садомазохізм; sadomasochism; masosadism; psychohistorical comparative literature studies; психоісторична компаративістика; psychohistorical comparative literature studies