Українське та міжнародне юридичне термінознавство та їх взаємодія в процесі інтеграції терміносистем - Яцишин, Наталія Пилипівна; Yatsyshyn, Nataliia P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто основні напрями сучасних наукових досліджень із проблем юридичного термінознавства (українського та міжнародного). Проаналізовано види й форми взаємодії української та міжнародної юридичної термінології на тлі зростання їх фахового лінгвістичного й юридичного тлумачення в сучасних умовах. The article describes the main trends of modern research on the legal terminology (Ukrainian and international). Analyzed the types and forms of interaction between the Ukrainian and international legal terminology in the background of growth in their professional linguistic and legal interpretation in the modern world.
Ukrainian and International Legal Terminology and Their Interaction in the Process of Integration of Terminological Systems
Keywords: термінознавство; terminology; дискурс; discourse; юридичний термін; legal term