Викладач, науковець, творча індивідуальність: Марія Іванівна Рева - Сірук, Вікторія; Siruk, Viktoriya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено викладачеві, науковцеві, непересічній особистості – Марії Іванівні Реві, доцентові кафедри української літератури, яка із 1960-го до 1988 р. натхненно працювала для молоді, її духовного розвою, власним життє- вим, творчим прикладом формуючи фахових учителів-філологів. Висвітлено біографічні відомості про викладача, розглядаються науково-методичні видан- ня М. І. Реви. Загалом – йдеться про людину, яка щоденну, виснажливу працю педагога зуміла перетворити у творчість. Article dedicated teachers and scholars, extraordinary personality – Maria Ivanovna Reva, assistant professor of Ukrainian literature, which from 1960 to 1988 worked as inspiration for young people, the spiritual solution, its own life, a creative example of creating professional teachers, philologists. The publication highlights the biogra- phical information about the teacher reviewed scientific and methodical publications M. I. Reva. Overall – it is about a man who daily, exhausting work of the teacher was able to turn in work.
Teacher, Scholar, Creative Individuality: Maria I. Reva
Keywords: М. І. Рева; викладач; науково-методична діяльність; M. I. Reva; teacher; scientific and methodical work