Психологія опанувальної поведінки - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Зміст психології опанувальної поведінки передбачає з’ясування основних механізмів активізації адаптивної реакції на складні життєві обставини та здатності застосовувати комплекс ефективних засобів для подолання емоційного стресу, розкриває питання особистісного і професійного розвитку, оволодіння способами копінг-поведінки, проблеми адаптації і професіоналізації, особливості застосування активних соціально-психологічних методів навчання та психологічної допомоги.
Keywords: опанувальна поведінка; копінг-стратегії