Сучасна література країни основної мови : програма нормативної навчальної дисципліни - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні теоретичні принципи літератури, ознайомлення студентів з творчістю найвидатніших письменників ХХ століття. Мета курсу - сформувати у студентів уявлення про розвиток літератури в ХХ столітті. Завдання курсу — розкрити суттєві особливості основних напрямів, течій і шкіл в літературі ХХ століття, їх становлення і розвиток; виявити основні тенденції оновлення художньої мови, трансформації літературних жанрів в поезії і прозі; дати уявлення про різні підходи, що існують в сучасній науці, до оцінки літературного процесу ХХ століття; прослідкувати органічний зв'язок творчості поетів і письменників ХХ століття з літературною традицією; на прикладі аналізу окремих творів розкрити характер творчого пошуку основних представників реалістичної і модерністської літератур; навчити використовувати в самостійній дослідницькій роботі методологічні підходи до літературних текстів художників ХХ століття.
Програма навчальної дисципліни «Сучасна література країни основної мови» підготовки бакалавра, галузі знань 01 Освіта, спеціальності 014 Середня освіта, за освітньою програмою Французька мова
Keywords: література ХХ ст.; літературний процес; французька література; тенденції оновлення художньої літератури; трансформації літературних жанрів в поезії і прозі