Вірменське видання «Hetq» («Слід») як втілення проєкту незалежної журналістики - Косюк, Оксана Михайлівна (My University, 2024)
Крайні події, пов'язані із завершенням карабаського конфлікту та демаркацією кордонів на користь Азербайджану, спричинили низку дискусій у світових ЗМІ. Вірменія без бою здала спірні території – й відразу пішла на контакт із Заходом (вочевидь, з перспективою вступу до ЄС, основна вимога якого, як ми знаємо, – становлення демократії та відсутність цензури). Аби проаналізувати інформаційну ситуацію та перспективи розвитку медіаландшафту Вірменії, ми вирішили (за допомогою контент-аналізу, порівняння та синтезу даних) проаналізувати найрейтинговішиий взірець розслідувальної журналістики – видання «Hetq» («Слід»).
Keywords: журналістика; комунікація; історія; факт; фейк; Вірменія; 082:001