Тенденції розвитку рекреаційного господарства в місті Львові і прилеглих поселеннях в австрійський та австро-угорський періоди (1772–1918 рр.) - Рутинський, Михайло; Rutyns’kyi, Michael (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Досліджено історико-географічні особливості розбудови рекреаційного господарства у межах міста Львова та становлення приміської територіальної рекреаційної системи. Виявлено причини й особливості розвитку Львова як санаторно-курортного центру. Наведено дані про рівень сервісу провідних санаторіїв і пансіонатів міста Львова та прилеглих поселень. Охарактеризовано масштаби розвитку та спеціалізацію рекреаційної інфраструктури, що формувалася довкола м. Львова у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Researched historical and geographical features of building recreational facilities in the city of Lviv and becoming territorial suburban recreation system. The reasons and the peculiarities of the city as a health resort center. The data on the level of service leading health centers in Lviv and surrounding settlements. The characteristic scale of the development and specialization of recreational infrastructure that evolved around the city of Lviv in the second half of the ХІХ – early ХХ century.
Trends Recreational Facilities in Lviv and Nearby Town in the Austrian and AustroHungarian Period (1772–1918)
Keywords: рекреаційне господарство; історико-географічний аналіз; територіальна рекреаційна система; recreational facilities; historical-geographical analysis; territorial recreation system