Історико-побутовий танець: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів cпеціальності “Хореографія”. - Захарчук, Наталія Володимирівна; Zakharchuk, Natalia V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
У виданні подано характеристику західноєвропейських побутових танців XVI-XIX століть, тлумачення основних понять і термінів відповідно до курсу “Історико-побутовий танець” та тестові завдання для перевірки знань. Матеріали підібрано згідно робочої навчальної програми зазначеної навчальної дисципліни. Для студентів та викладачів спеціальності “Хореографія” інститутів мистецтв, коледжів, училищ. This publication contains characteristics of the Western European social dances of 16-19th centuries, explanation of main conceptions and terms according to program of "Historical social dance", also tests for knowledge verification. Offered materials are relevant to the program of the given discipline. Recommended for students and teachers of choreography education: institutes, colleges, schools.
Keywords: історико-побутовий танець; бальний танець; танцювальна культура; historical social dance; ballroom dance; dancing culture