Особливості формування рухових умінь і навичок у студентів спеціальної медичної групи - Волков, Володимир; Volkov, Volodymyr (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У статті розглянуто проблему фізичного виховання студентів спеціальної медичної групи, де пріоритетним завданням педагогічного процесу є формування рухових умінь і навичок із метою становлення фізичнопідготовленої, здорової молоді. За допомогою аналізу наукових праць та методичних матеріалів установлено особливості формування та розвитку окремих ланок рухових дій, визначено методичні особливості й організаційні форми педагогічного процесу задля формування стійкої потреби в студентів до систематичного виконання фізичних вправ оздоровчої та колекційної спрямованості. Висвітлено характерні особливості розучування й удосконалення рухових навичок у навчальному процесі студентів з ослабленим здоров’ям через застосування сучасних нетрадиційних методик і технологій із метою формування нових функціональних зв’язків в організмі людини. Підтверджено необхідність модернізації науково-методичного забезпечення галузі фізичного виховання з метою оптимізації педагогічного процесу в СМГ. . The article deals with the problem of physical education of students of a special medical group where the priority task of pedagogical process is formation of motor abilities and skills for training of physically strong and healthy youth. With the help of the analysis of scientific works and methodological materials it was established the peculiarities of formation and development of certain links of motor actions, defined methodological peculiarities and organizational forms of the pedagogical process for formation of strong need among students in systematic performance of physical exercises of health-improvement and correctional orientation. It was highlighted the peculiarities of studying and improvement of motor skills in the educational process of students with weak health with the help of the method of applying of the modern nontraditional methods and technologies in order to form new functional links in a human organism. It was proved the necessity of modernization of scientific-methodological securing in the scope of physical education for the purpose of optimization of the pedagogical process in a special medical group.
Peculiarities of Motor Abilities and Skills Formation Among Students of a Special Medical Group
Keywords: рухове вміння; рухова навичка; студенти; спеціальна медична група; motor ability; motor skill; students; special medical group