Ізотермічний переріз взаємної системи CuGaSe2 + 2CdS  CuGaS2 + 2CdSe при 870 К - Піскач, Л. В.; Лавринюк, З. В.; Парасюк, О. В.; Змій, О. Ф.; Кадикало, E. М.; Пехньо, В. І.; Волков, С. В.; Piskach, L. V.; Lavrynyuk, Z. V.; Parasyuk, O. V.; Zmiy, O. F.; Kadykalo, E. M.; et al. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2008)
За результатами РФА побудовано ізотермічний переріз взаємної системи CuGaSe2 + 2CdS  CuGaS2 + 2CdSe при 870 К. Встановлено існування твердих розчинів на основі бінарних сполук, що кристалізуються в структурі вюртциту та на основі тернарних – зі структурою халькопіриту. Виявлено область гомогенності γ-фази, що кристалізується у структурі сфалериту і займає незначну площу концентраційного чотирикутника поблизу обмежуючої системи CuGaSe2 – 2CdSе. The isothermal section of the reciprocal system CuGaSe2 + 2CdS  CuGaS2 + 2CdSe at 870 К was constructed using XRD results. The existence of solid solution ranges of binary compounds with the wurtzite structure and of the ternary compounds with the chalcopyrite structure was established. A homogeneity region of the γ-phase that crystallizes in the sphalerite structure was discovered. This region occupies a small concentration range near the boundary system CuGaSe2–2CdSе.
The Isothermal Section of the Reciprocal System CuGaSe2 + 2CdS  CuGaS2 + 2CdSe at 870 К
Keywords: халькогеніди; фазова діаграма; кристалічна структура; chalcogenide; phase diagrams; crystal struсture