Вплив термостабілізації на достовірність оптичних вимірювань на основі явища поверхневого плазмонного резонансу - Маслов, В. П.; Самойлов, А. В.; Ушенін, Ю. В.; Дорожинський, Г. В.; Стеценко, М. О.; Maslov, V. P.; Samoylov, A. V.; Ushenіn, Yu. V.; Dorozinsky, G. V.; Stetsenko, M. O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Розглянуто механізми впливу температури на результати оптичних вимірювань, які базуються на явищі поверхневого плазмонного резонансу. З’ясовано, що похибка результату вимірювання зумовлена впливом тем-ператури на показник заломлення досліджуваних речовин та елементи оптичної схеми вимірювального облад-нання. Експериментально продемонстровано вплив термостабілізації вимірювального обладнання на відхилен-ня результату оптичних вимірювань. ; We considered the mechanisms of the effect of temperature on the results of optical measurements ba sed on the phenomenon of surface plasmon resonance. It is found that the error of the measurement results due to the influence of temperature on the refractive index of the test substances and the elements of the optical scheme of measuring equipment. Experimental demonstrate the influence of thermal stabilization of the measuring equipment to reject the results of optical measurements.
Influence of Thermal Stabilization for Accuracy Optical Measurements Based on the Phenomenon of Surface Plasmon Resonance
Keywords: термостабілізація; поверхневий плазмонний резонанс; thermal stabilization; surface plasmon resonance.