Екологічний стан та особливості антропогенної трансформації поліських ландшафтів Волині - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Karpiuk, Zoia K. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Проаналізовано сучасний стан антропогенно-трансформованих поліських ландшафтів та визначено основні природоперетворюючі чинники. Обґрунтовано ряд компенсаційних природоохоронних заходів для реабілітації деградованих, малопродуктивних та техногенно-забруднених земель, що сприятиме збереженню ландшафтного і біотичного різноманіття та оптимізації екологічного стану довкілля.

The modern state is analysed anthropogenic-transformed langscapes of Polissya and basic factors their change. Grounded row of compensative nature protection measures for the rehabilitation of degraded, underproductive and technogenic muddy earths, that will be instrumental in a maintenance landscape and of biotic variety and optimizations of the ecological state of environment.
Ecological State and Features of Anthropogenic Transformation of Polissya Landscapes of Volyn
Роботу виконано на кафедрі географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: антропогенно-трансформовані ландшафти; оптимізація екологічного стану довкілля; природоперетворюючі чинники; anthropogenic-transformed langscapes; optimizations of the ecological state of environment; anthropogenic factors