Сучасний стан, проблеми та перспективи господарського розвитку Любомльського району Волинської області - Маковецька, Лариса; Лотиш, Людмила; Makovetska, Larisa; Lotysh, Lyudmila (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Проаналізовано сучасний стан господарського розвитку Любомльського району. Подана детальна характеристика господарського комплексу регіону – сільського господарства, промисловості, транспорту та зовнішньоекономічних зв’язків. Здійснено на основі детального аналізу порівняльні характеристики в межах району, виявлено диспропорції у його господарському розвитку. У результаті проведеного аналізу визначені проблеми та пріоритетні напрями подальшого розвитку Любомльського району. Запропоновано здійснювати управління господарським розвитком регіону на основі підтримки збалансованого характеру всіх сфер господарства, посилення інвестиційно-інноваційної діяльності, диверсифікації економіки сільських територій. Аnalyzes the current state of economic development Lyuboml district. Contains a detailed description of the economic sector in the region – agriculture, industry, transport and international relations. Is based on a detailed analysis of comparable properties within the area and found disparities in its economic development. The analysis identified issues and priorities for further development Lyuboml district. Proposed to manage the economic development of the region by supporting the balanced nature of all areas of the economy, increased investment and innovation, economic diversification of rural areas.
Current Status, Problems and Prospects of Economic Development Lyuboml District of Volyn Region
Keywords: Любомльський район; господарський комплекс; промисловість; сільське господарство; зовнішньоекономічна діяльність; Lyuboml district; economic сomplex; industry; agriculture; foreign trade activities