Герундій чи інфінітив? - Черняк, Оксана Павлівна (My University, 2022)
Навчально-методична розробка створена з метою надати допомогу студентам факультету міжнародних відносин в оволодінні граматичним матеріалом щодо вживання неособових форм дієслова в англійській мові, який викликає певні труднощі. Структура навчально-методичної розробки допоможе викладачеві обрати оптимальні способи організації роботи для ефективного засвоєння матеріалу. Особливістю розробки є широке використання узагальненого подання граматичного матеріалу, що, як показує досвід, сприяє кращому засвоєнню студентами матеріалу з найменшими витратами часу. велика різноманітність вправ (трансформація, використання моделей при складанні речень, переклад тощо); наявність вправ творчого характеру, що дозволить студентам розвинути навички мислення англійською мовою. Послідовність викладу матеріалу навчально-методичної розробки відрізняється від традиційного, враховуючи те, що неособові форми дієслова в англійській мові порівняно з іншими частинами мови мають найбільшу парадигму, яка не корелює з рідною мовою. Навчально-методична розробка може бути використана студентами факультету міжнародних відносин як для аудиторної, так і для самостійної роботи. Також призначено для усіх, хто вивчає англійську граматику.
Keywords: англійська мова; інфінітив; герундій; граматика; 811.111’367.625(075.8)