Природно-заповідні об’єкти басейну р. Воронка як рекреаційний потенціал регіону - Шевчук, Олена Сергіївна; Полянський, Сергій Володимирович; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович (Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди, 2022)
Зосереджено увагу на дослідженні малих річок Волинської області, зокрема р. Воронка. Уточнено інформацію щодо території її басейну. Досліджено основні морфометричні показники водного потоку. Проаналізовано інформацію щодо об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) басейну річки. Обґрунтовано потенційну придатність природоохоронних територій до рекреаційного використання. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ у межах досліджуваної території.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; туризм; ботанічний заказник; ботанічна пам’ятка природи; р. Воронка; р. Турія; Ковельський район; Волинська область; 911.3:379.8]:556.51(477.82)