Бізнес-проєкт нового ресторану французької кухні «Bistro Bonjour» (місто Луцьк) - Мул, Дарія Володимирівна (My University, 2024)
У випускній кваліфікаційній роботі бакалавра запропоновано бізнес-проєкт з відкриття ресторану французької кухні «Bistro Bonjour». Дослідження включає аналіз ринку, концепції та стратегії розвитку, а також фінансові розрахунки, організаційний та маркетинговий план для успішного запуску та ефективної діяльності ресторану. У першому розділі розглядаються загальні поняття бізнес-планування, описуються методи й стратегії проєктування підприємств гостинності з урахуванням специфіки галузі. У другому розділі здійснено огляд основних концептуальних засад, що лежать в основі проєкту, наводяться детальні плани щодо просторової організації приміщень ресторану включаючи розміщення виробничих цехів, меблів тощо. Також представлено результати розробки меню та винної карти для проєктованого ресторану «Bistro Bonjour» у м. Луцьку. У третьому розділі запропоновано маркетингову стратегію для нового підприємства та напрями здійснення рекламної кампанії; розроблено організаційну складову бізнес-плану, яка включає розподіл функціональних обов’язків працівників, штатний розпис, фонд заробітної плати тощо. У виробничому плані наведено детальний розрахунок денної виробничої програми закладу. В інвестиційній частині узагальнено обсяг необхідних грошових коштів для відкриття ресторану. У фінансовому плані розраховано економічну ефективність діяльності ресторану. У підсумку оцінено основні ризики проєкту та заходи з мінімізації їхнього негативного впливу.
Keywords: бізнес-план; концептуальний ресторан; французька кухня