Історія Стародавньої Греції та Риму - Шульга, Світлана Анатоліївна; Shulha, Svitlana A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою навчальної дисципліни "Історія Стародавньої Греції та Риму" є формування у студентів уявлення про основні етапи становлення, розвитку та занепаду античної цивілізації, особливості її політичного, соціально-економічного та культурного функціонування. Завданнями навчальної дисципліни є: виявити основні чинники формування античної цивілізації, визначити її особливі риси та взаємозв’язок із давньосхідною та середноьвічною цивілізаціями; проаналізувати економічні, соціальні, політичні та культурно-етнічні характеристики античної цивілізації; простежити напрями еволюції соціально-економічної та політичної структури античності; розкрити загальні та особливі риси розвитку грецької та римської цивілізацій ; виробити вміння та навички самостійної роботи студентів із джерелами та історичним матеріалом, науковою літературою та періодикою, допоміжною літературою.
Keywords: античність; палацові цивілізації; Стародавня Греція; поліс; Стародавній Рим; еллінізм