Вікова психологія - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освітній компонент (ОК) «Вікова психологія» є базовим фундаментальним для здобуття психологічної освіти, адже спрямований на набуття багатовекторних компетенцій щодо особливостей і закономірностей психофізичного розвитку людини впродовж онто- і соціогенезу, зокрема з урахуванням специфіки особистісного становлення на кожному віковому етапі життєвого шляху людини : від пренатального до геронтопсихологічного. Здобувачам освіти пропонується опанування віковою психологією як на рівні теоретичних студій, так і на реальних експериментальних майданчиках для оволодіння компетенціями психологічної роботи з людьми різного віку (загальноосвітні школи, школи інтернатного типу, навчально-реабілітаційний центр, дитячий будинок, освітні заклади І-ІY рівнів акредитації (коледжі, університети тощо), Волинський Акме-університет), а також у межах діяльності лабораторій факультету психології, зокрема лабораторії «Психогенеза особистості»
Keywords: онтогенез; провідний вид діяльності