Кадрова політика у сфері державної служби країн ЄС: досвід для України - Кензерська, Лілія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню кадрової політики у сфері державної служби країн ЄС та досвід для України. Досліджено поняття правового статусу державного службовця країн ЄС. Визначено чинні та впроваджені нові стандарти й процедури роботи державних службовців, діяльності органів державної влади на основі кращої світової практики. Проаналізовано європейські стандарти належного управління у сфері державної служби країн ЄС. Досліджено європейський досвід підготовки та підвищення рівня професійної компетентності державних службовців. Висвітлено міжнародні зобов’язання та національне законодавство у сфері гендерної рівності. Проведено аналіз взаємодії з громадськістю та комунікації у сфері державного управління. Розглянуто шляхи удосконалення кадрової політики у сфері державної служби. Адаптація кадрової політики в органах державної влади до зарубіжного досвіду. Удосконалення процесу управління якістю кадрового забезпечення у державному управлінні
Keywords: державна служба; державна служба країн Європейського Союзу; державне управління; державний службовець; кадрова політика; професійна компетентність державного службовця; управління персоналом; управління людськими ресурсами