Оцінки ортопроекційних поперечників класів $B^{\Omega}_{p,\theta}$ періодичних функцій багатьох змінних із заданою мажорантою мішаних модулів неперервності - Конограй, Андрій Федорович; Федуник-Яремчук, Оксана Володимирівна; Konogray, Andriy F.; Fedunyk-Yaremchuk, Oksana V. (Інститут математики НАН України, 2014)
Oдержано точні за порядком оцінки наближення класів $B^{\Omega}_{p,\theta}$ періодичних функцій багатьох змінних у просторі Lq за допомогою операторів ортогонального проектування, а також лінійних операторів, які підпорядковані деяким умовам.
Estimates of orthoprojection widths of classes $B^{\Omega}_{p,\theta}$ of periodic functions of several variables with bounded mixed moduli of continuity
Keywords: мішані модулі неперервності; лінійний оператор; ортопроекційний поперечник; mixed moduli of continuity; linear operator; orthoprojection width