Багатозначність поняття "батьківщина" для письменників прикордонних регіонів другої половини ХХ ст. - початку ХХІ ст. - Яручик, Віктор; Iaruchyk, Viktor (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено проблемі вживання поняття "батьківщина" в письменників, котрі проживають на межі двох культур, релігій, держав. Проаналізовано праці відомих польських дослідників, котрі вивчали цю проблему. Ключові слова: література, Вітчизна, батьківщина, творчість.Article is devoted to the use of the term "homeland" of the writers, who live on the border of two cultures, religions and nations. Analyzes the works of renowned Polish researchers who have studied this problem.
Polysemous Concept of "Homeland" for the Writers of the Border Regions II Floor. XX − the Beginning XXI Century
Keywords: література; Вітчизна; батьківщина; творчість; literature; Fatherland; motherland; creativity