Підготовка майбутніх учителів географії до викладання інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» - Ткачук, Надія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Головна новація в організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти нової української школи полягає у забезпеченні цілісності, неперервності та наступності в досягненні обов’язкових результатів навчання, визначених Державним стандартом базової середньої освіти. З огляду на це, природнича освітня галузь на рівні адаптаційного циклу базової школи представлена інтегрованими курсами «Пізнаємо природу», «Довкілля» «Природничі науки». У разі вивчення інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» або «Довкілля» в навчальний план закладу освіти у 6-му класі включається вивчення навчального предмета «Географія» [2]. У такому випадку Міністерство освіти і науки України рекомендує уникати дубляжу вивчення змісту географічного складника, а при розробленні навчальної програми інтегрованого курсу на основі модельних програм, не розглядати питання, які вивчатимуться в предметі «Географія» у 6-му класі.
Keywords: українська школа; географія; урок географії; інтегрований курс; інтегрований курс «Пізнаємо природу»; 378.1